Skip to main content

een nieuwe wereld


Een nieuwe wereld, dat is waar dit verhaal over gaat. Maar dan iets anders. Dit is het begin van een verhaal dat ik misschien verder ga maken.

De zon kwam op. Zonnestralen vielen op de natte bosgrond. De bomen leken groener te worden en de bladeren op de grond leken goud. Uit een hol in de grond kwamen twee oren. Roodbruine vacht, nog niet zo dik. Even later kwamen er vijf vosjes uit gesprongen. De eerste ging al gelijk op onderzoek uit. Hij stook zijn snuitje in de lucht. De lucht rook anders. Anders dan in het warme, donkere hol. Waar alle geuren van zijn broertjes en zusjes over elkaar heen tuimelden. Maar de geur van moeder overheerste altijd. Nu waren ze op de natte grond. Het groene ruikt fris, maar goed. Net als de andere onbekende geuren. Het groen met kleuren ruikt nog beter. Hij kauwde op de blaadjes. Het smaakte vies. Moeders warm smaakte beter. Hij rende terug naar het hol, waar zijn broertjes en zusjes stonden te aarzelen. Waarom wachten jullie? Kom spelen! Het eerste vosje rende bijna zijn zusje omver, die verontwaardigd een stukje naar moeder kroop. Die kefte hem straffend toe, hij was veel te onvoorzichtig. Ze stond op en begon het bos in te lopen. De kleine vosjes dartelden achter haar aan.

Comments

Popular posts from this blog

Gewoon even

Gewoon even niet zoveel niet zo snel verandering van gedachtes Gewoon even boos kunnen zijn slecht kunnen zijn geforceerd is wat ik nu niet wil Gewoon even de juiste persoon kunnen vinden het beste moment kunnen kiezen veiligheid en geborgenheid Gewoon even een moment van rust een moment stilte klaar? nog niet klaar Gewoon even niet zoveel niet zo snel en weer verder

Nieuws - New

Iets in de lucht Iets nieuws Een nieuwe vlucht Ik hoop Something in the air Something new Formed by a pair I hope

mensen ontmoeten

Is het moeilijk om mensen te ontmoeten? De vraag heb ik al uitgesproken. Tegen mezelf, dat dan wel. Ik denk dat je de vraag van veel kanten kan bekijken. Dat is ook belangenrijk als je echt antwoord wilt krijgen.