Skip to main content

een nieuwe wereld


Een nieuwe wereld, dat is waar dit verhaal over gaat. Maar dan iets anders. Dit is het begin van een verhaal dat ik misschien verder ga maken.

De zon kwam op. Zonnestralen vielen op de natte bosgrond. De bomen leken groener te worden en de bladeren op de grond leken goud. Uit een hol in de grond kwamen twee oren. Roodbruine vacht, nog niet zo dik. Even later kwamen er vijf vosjes uit gesprongen. De eerste ging al gelijk op onderzoek uit. Hij stook zijn snuitje in de lucht. De lucht rook anders. Anders dan in het warme, donkere hol. Waar alle geuren van zijn broertjes en zusjes over elkaar heen tuimelden. Maar de geur van moeder overheerste altijd. Nu waren ze op de natte grond. Het groene ruikt fris, maar goed. Net als de andere onbekende geuren. Het groen met kleuren ruikt nog beter. Hij kauwde op de blaadjes. Het smaakte vies. Moeders warm smaakte beter. Hij rende terug naar het hol, waar zijn broertjes en zusjes stonden te aarzelen. Waarom wachten jullie? Kom spelen! Het eerste vosje rende bijna zijn zusje omver, die verontwaardigd een stukje naar moeder kroop. Die kefte hem straffend toe, hij was veel te onvoorzichtig. Ze stond op en begon het bos in te lopen. De kleine vosjes dartelden achter haar aan.

Comments

Popular posts from this blog

Familiar curiosity

Can I just comment on those blue eyes that
are looking at me, tell me what you see
You seem so new, like someone I just met
but with familiar curiosity

And while I am still wondering who I am
I'm knowing you some more, just bit by bit
'Cause from my view, the place where I now stand
I'm wondering, but more hoping that we fit

So, honey, do you find that word okay?
'Cause I think it's a quite nice word to say

Ought to kill

If I'm ever ought to kill
I'd love to kill
some time with you

wiskunde I

Op deez late uur van de dag vormen zwarte lijnen en cijfers op het bord onder haar onuitputtelijk, uitputtelijk gezag terwijl men zacht bromt en mort